Konings Pythons - Maten en Gewichten

Bij Koningspythons speelt het gewicht een belangrijke rol als je wilt dat deze slangen zich voortplanten. Het is daarom verstandig om de gewichten eens per maand of per twee maand te noteren. Ook de vervellingen worden door sommige slangenhouders geteld.

Hoe lang en zwaar is een Python regius?

Een volwassen Koningspython wordt gemiddeld tussen de 130 en 150 cm met een doorsnee van 15 tot 18 cm. Het gewicht van een gezonde, volgroeide Koningspython varieert tussen 2,5 en 4 kg. Volgroeide Koningspythons is eigenlijk niet de juiste term omdat ze altijd blijven doorgroeien!

Baby Koningspythons wegen direct na de geboorte tussen de 45 en 90 gram en hebben een gemiddelde lengte welke varieert tussen 28 en 37 cm. Alles hangt af van het gewicht en de lengte van de ouders.

Ook het aantal eieren is bepalend voor het gewicht en lengte van de baby slang. In vergelijking met bijvoorbeeld de koren- of aardslangen (Pantherophis) wordt de Koningspython best wel groot geboren.

Om met een Koningspython te kunnen kweken, wordt in het algemeen gesteld dat het mannetje een gewicht moet hebben van tenminste 900 gram. Het advies gewicht van het vrouwtje is meer. Het dier moet 1500 gram of zwaarder zijn om er op een verantwoorde wijze mee te kweken. Uiteraard zullen er uitzonderingen zijn op deze maten en gewichten maar bovenstaande gegevens zijn gemiddelden! Het is goed om de slangen regelmatig te wegen en dit ook bij te houden. Ik weeg mijn slangen elke twee maanden en hou dit bij op een spreadsheet. Na het leggen de eieren verliezen de vrouwen soms wel meer dan 1/3 van hun lichaamsgewicht. Als ze dan daarna weer gaan eten, lijken de dieren een onstilbare honger te hebben. Door dan goed te voeren, zijn de vrouwtjes meestal na een half jaar weer op hun oude gewicht!

Pythons kunnen een keer per jaar eieren leggen, soms slaan ze een jaar over!

Klazienaveen

Klazienaveen - centrum
klazienaveen centrum
 - Klazienaveen -
daar moet je heen.


Counter - 1 jun 2018

Today 49

Yesterday 112

Week 161

Month 2759

All 183161

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions